Pizzanytt

Pizzanyheter

Dan Janssen har ätit pizza varje dag – i 25 år

Dan Janssen har levt på en diet uteslutande på bestående av pizza de senaste 25 åren, och han säger själv att han är i förträfflig form.

 

Det sägs att omväxling förnöjer, men det verkar inte 38-årige Dan Janssen, en skogsarbetare från Maryland i USA, hålla med om. Han har levt på enbart pizza de senaste 25 åren.

 

I en kortfilm av den amerikanska tidningen Vice berättar han att han av etiska skäl blev vegetarian i tonåren, men att han hatar att äta grönsaker.

 

En vanlig dag består 38-åringens matintag av två pizzor som han sköljer ner med kaffe. När han studerade jobbade han extra på snabbmatskedjan Domino's för att kunna finansiera sitt matmissbruk.

 

Han säger själv att hans hälsa, förutom att han har diabetes som går i släkten, är otroligt bra. Han menar att han lever en aktiv livsstil och att han rör sig mycket och att han mår bra.

 

– Är det något jag vill säga så är det att man kan äta två pizzor om dagen och må bra, säger Dan Janssen till tidningen The Baltimore Sun.

 

För att få en varierad kost besöker Dan Janssen olika pizzerior och köper frusna pizzor som han lagar till hemma.

 

– Det är som att äta en helt annan maträtt, säger han till Vice.

 

Han berättar också att han ibland tillsätter lite oregano på tomatsåsen och den smälta osten, för att få lite variation.

 

Den bästa pizzan han har ätit åt han för tio år sedan och var från en liten kedja som heter Pontillo's. Han tycker att de stora kedjorna gör "ganska dåliga" pizzor, men han äter där ändå för att få sitt behov tillgodosett.

 

– Pizza är som sex – till och med när det är dåligt så är det bra, säger han enligt The Daily Mail.

 

Nu har han dock gjort försök att variera sin kost eftersom han vill ha möjlighet att gå till finare restauranger än pizzerior tillsammans med sin fästmö. För att kunna nå dit har han börjat gå till en dietist och en psykolog.

 

– Jag ser en framtid där jag är lite mer äventyrlig. Jag minns när jag åt en persika för fyra år sedan, det var fantastiskt. Jag kommer bara inte på tanken att göra något sådant. Men min kärlek till pizza kommer aldrig att försvinna, säger Dan Janssen enligt The Daily Mail.